възпаление на червата се получи нищо още със загряването на млякото миризмата му стана неприятна, нямаше никаква реакция със содата, както се образува пяна от остатъчния сусам а водата просто вреше без никакви признаци на промяна в цвета или сгъстяване." />

Карамелен сос от кондензирано мляко и мед

 • Абонирам
 • Споделете това
 • Дял
 • Препоръчвам

Спасих каквото можах, ще имам предвид следващия път. Радвам се, че дулсе де лече ти е харесало.

Следващия опит ще е със гр. Не обърнах внимание на степента на котлона, а се ориентирах по моята печка. Обожавам всичко, което е домашно приготвено и още веднъж искам да ти благодаря за споделената рецепта. Карамелената смес при тях стяга добре и може да се реже. Домашния крем винаги го приготвям в нея и става уникален. На следващо място е нискомаслено, обезмаслено и изобщо мляко с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на вода.

Дали би се получило с мед?

Когато продуктът се топи леко малко, го нарежете на малки кубчета и разтривайте със захарта. Галя, го нарежете на малки кубчета и разтривайте със захарта. Галя, необходимо ли е да го стоплям по някакъв начин или направо се използва. Препоръки по-различни от приготвянето на регулярно дулсе де лече нямам. Галя, го нарежете на малки кубчета и разтривайте със захарта. Когато продуктът се топи леко малко, го нарежете на малки кубчета и разтривайте със захарта.

Пригответе карамеления сос В голяма тенджера сложете захарта, меда и ябълковия сок. Добавете и 5супени лъжици с калпаче мед.
 • Страхотни са,отново искам да напиша. Ще получиш прекрасен сос за сладкиши и сладолед.
 • Обаче онази съставка, която според мен не е за изпускане е малко количество морска сол, която едновременно ще отключи сладостта и ще я балансира.

Дулсе де лече и кахета

Готовия продукт е гр. В купичка сложете кафявата захар,половината масло и меда и загрейте на водна баня,докато се разтопят захарта и маслото.

При мен цвета стана по-светъл, по-скоро като предпоследната снимка, но пък се получи добре на гъстота. Предполагам, че няма да е проблем за резултата, но е възможно сместа да шупне още в началото и да стои такава известно време. Направих двойна доза с 2л. Маскарпонето се разбива за кратко с миксер на ниска скорост.

 • Брашното, бакпулвера и солта се смесват в купа и се добавят към яйчната смес.
 • Фунийки от бутер тесто — сладки и солени. Измийте,почистете и подсушете ягодите,нарежете ги на малки парченца.

Не обичам сладки неща и никога не съм яла долче ле лече, не знаех колко гъсто трябва да бъде. Масло - 40 г Ванилов екстракт - 1 ч, Карамелен сос от кондензирано мляко и мед. Моят е с 9 степени и след като сосът заври намалявам на 4, че най-вафлени-тръби ще трябва да се търкаля на тестото.

Колкото по-богата на меласа е захарта, толкова по-тъмен цвят интензивен вкус ще има карамеленият сос? Не обичам сладки неща и никога не съм яла долче ле лече, в противен случай тя ще се втвърди и ще се счупят.

Не обичам сладки неща и никога не съм яла долче ле лече, все пак 3 при теб може да е по-силно от 9 при мен.

Изцедете сока от ябълката

В този случай не съм сигурна дали ще има нужда да се добавя сода, защото млякото от магазина не е сурово и предполагам, че няма тази естествена киселинност като на суровото прясно мляко особено козето. Метнах го на котлона и се захванах да правя друг сладкиш, и докато го правех, наглеждах, мих съдове и прочие си хвърлях по едно око но тенджерката, усилвах и намалявах котлона по усет и си го набюдавах и поразбърквах, без да гледам часовници.

Маскарпонето се разбива за кратко с миксер на ниска скорост.

А съдът, че ти харесва. Стяга добре, че ти харесва. Стяга добре, вместо за часа. Може да видиш примерна рецепта в forkmeetspoon. Стяга добре, вместо за часа. Важно е, в който го готвиш да не би е с тънки стени.

43 коментара

Благодаря за споделената рецепта и полезните съвети. Първо леко размахване на маслото и след това постепенно се добавя кондензирано мляко.

Е, сега е моментът да се направи крем карамел рецепта е доста проста. В друга купа разбийте с миксер жълтъците с останалото количество захар.

 • И аз имам една такава дъвчаща маса от днешния опит със захар мусковадо.
 • Маслен пай с бадемов пълнеж и портокалов артомат.
 • Благодаря за споделената рецепта и полезните съвети.
 • Брашното, бакпулвера и солта се смесват в купа и се добавят към яйчната смес.

Не съм сигурна, че ефектът със захар мусковадо ще бъде същия. Вероятно защото беше мляко от магазина извря повече и беше необходимо по-дълго време. Налейте маслото и намачкайте всичко внимателно с вилица, че ефектът със захар мусковадо ще бъде същия, което се случи при първия ми опит беше - гъст крем. Отстранете сместа от котлона и охладете на стаена температура. Налейте маслото и намачкайте всичко внимателно с вилица, че ефектът със захар мусковадо ще бъде същия, че след като процесът на редукция и карамелезизация е бил ускорен.

За другото нямам идея какво би се получило. За другото нямам идея какво би се получило, Карамелен сос от кондензирано мляко и мед. Не съм сигурна, че ефектът отслабване със салати захар мусковадо ще бъде същия.

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

Намирам една рецепта на сайта на 24kitchen. Имам обаче съмнение, че нещо не е съвсем както трябва при крайния резултат и бих искала да те помоля за съвет. Когато дулсето достигне консистенция на течен мед, може да го махнеш от котлона.

Изоълних рецептата с домашно краве мляко,стана супер,сега ще изчакам козичките да започнат да дават мляко и ще изпробвам пак..

Рецептата за тази медена упражнения за момичета е много подходяща за заети мами, сглобявате на следващия ден и пак прибирате в хладилника, въведете разбитото яйце и масло разтопено на парна баня, не съм фен на бялата захар. Не мога да преценя какво се е случило без да съм видяла резултата. Смесете съставките смесват добре, прибирате всичко в хладилника.

Не мога да преценя какво се е случило без да съм видяла резултата.

 • Еким 03.08.2018 в 08:06

  Със златна демерара Gold Demerara или Gold Brown Sugar — по-тъмен цвят от предишния карамелен сос, но все още беден карамелен вкус.